Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 3 szt
buraki 4 średnie
kawałek włoskiej kapusty
biała część pora
kawałek selera
pietruszka 1 mała szt
ziemniaki 3 duże szt
fasola konserwowa 0,5 puszki
garść wiśni
Garść fasolki szparagowej
smietana 18%
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Mięso włożyć do wody i zagotować. Odszumować. Buraki, marchewkę, pietruszkę i seler starkować na jarzynowej tarce.Kapustę i pora pokroić w paseczki.Z fasolki szparagowej odciąć końcówki i pokroić na mniejsze części.Ziemniaki pokroić w kostkę.Fasolę odsączyć z zalewy i opłukać.Wszystko oprócz ziemniaków i fasoli włożyć do mięsa i gotować do miękkości. Dodać ziemniaki, a kiedy będą miękkie wsypać wiśnie i fasolę. Chwilę pogotować i zaprawić śmietną. Dodać natkę. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:32
Dobra zupa.
SmacznaPyza 22.11.2010 15:07
już dawno nie gotowałam tej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak