Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka ( podwóna) 1 szt
natka pietruszki
jajko 3 szt
czosnek 3 ząbki
kukurydza konserwowa
groszek konserwowy
Kucharek, , pieprz, Przyprawa do zup Kucharek-
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 łyżek
cebula 1/2 przypieczona
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

Pierś włożyć do wody, zagotować.Odszumować. Dodać przyprawy i warzywa łącznie z czosnkiem i przypieczoną cebulą. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Mięso i jarzyny wyjąć, wywar przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę. Jarzyny wyrzucić oprócz marchewki. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić.W salaterkach układać:natkę, plasterek marchewki, plasterek jajka, kukurydzę i paprykę.Zalać wywarem, tak aby przykrył składniki, zastudzić.Na to położyć warstwę pokrojonej w kostkę piersi. Zalać galaretką i odstawić do zastygnięcia! SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:32
Zawsze dobra.
Grażyna13 12.03.2013 16:25
To jedno z moich ulubionych dań :)
Marzena40 07.04.2011 15:01
pycha
Marzena40 07.04.2011 15:01
pycha
Izabela/bella81 20.11.2010 22:25
nigdy nie robiłam z czosnkiem i cebulką, ale na pewno wypróbuję:)
Smakosz6 28.10.2010 12:09
mniam
SmacznaPyza 12.09.2010 12:29
jak ja dawno nie robiłam galaretek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak