Sposób przygotowania

Pierś włożyć do wody, zagotować.Odszumować. Dodać przyprawy i warzywa łącznie z czosnkiem i przypieczoną cebulą. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Mięso i jarzyny wyjąć, wywar przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę. Jarzyny wyrzucić oprócz marchewki. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić.W salaterkach układać:natkę, plasterek marchewki, plasterek jajka, kukurydzę i paprykę.Zalać wywarem, tak aby przykrył składniki, zastudzić.Na to położyć warstwę pokrojonej w kostkę piersi. Zalać galaretką i odstawić do zastygnięcia! SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jak ja dawno nie robiłam galaretek!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    nigdy nie robiłam z czosnkiem i cebulką, ale na pewno wypróbuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To jedno z moich ulubionych dań :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze dobra.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !