Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bałbatucha

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanka
mąka 2 łyżki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bałbatucha

Jajka wymieszać zmąką i szczyptą soli na gładką masę, potem dodac mleko i dokładnie wymieszć.Na patelni przygotowac skwarki, moga być ze słoniny, kiełbasy albo boczku, i zalać wcześniej przygotowana masą. Smażyć, mieszając około 5 minut.Podawać z chlebem i cherbatą z cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata17ko 03.10.2010 14:03
ciekawe danie
magical66 26.09.2010 10:58
super przepis
kotlet 25.09.2010 16:07
wzorowe danie
Emilia22 24.09.2010 07:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak