Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
budyń śmietankowy 1 szt
Kasia 1,5 kostki
mleko 5 szkl
mąka pszenna 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 szt
krakersy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka

3,5 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym, cukrem kryształem. W pozostałym mleku rozrabiamy żółtka, obie mąki i budyń, dolewamy do wcześniej zagotowanego mleka i podgrzewamy do zgęstnienia. Masę studzimy.
Masło ucieramy dodając po troszku zimnej masy.
Krakersy wykładamy na blaszkę, na to pół masy, znowu krakersy, drugą część masy i kończymy krakersami.
Wstawiamy do lodówki na oko 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 24.01.2011 17:38
Pyszota
Maryś1 04.08.2010 13:00
ciekawy przepis
mehia 19.07.2010 08:01
uwielbiam takie cista :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak