Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, odciąć końcówki i nastawić do gotowania w 1,5 litra wody. Dodać marchewkę, pietruszkę i seler starkowane na tarce jarzynowej, a pora pokrojonego w piórka. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy. gotować do miękkości. Ogórki obrać i starkować na jarzynowej tarce. Przesmażyć na maśle. dodać do zupy i wlać wodę spod ogórków. Gotować ok.10 min. Doprawić pieprzem, ew, dosolić, dodać ew. maggi i 1 łyżeczkę cukru. Zaprawić śmietaną rozrobioną z mąką. Posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    moja ulubiona zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    moja tez ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Robię podobną, pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota53

    moja ulubiona
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !