Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 3 szt
ziemniaki 3 średnie szt
natka pietruszki
śmietana 18 proc
masło naturalne 1 łyżka
cukier, sól
woda 1 (z kiszenia ogórków)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Skrzydełka umyć, odciąć końcówki i nastawić do gotowania w 1,5 litra wody. Dodać marchewkę, pietruszkę i seler starkowane na tarce jarzynowej, a pora pokrojonego w piórka. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy. gotować do miękkości. Ogórki obrać i starkować na jarzynowej tarce. Przesmażyć na maśle. dodać do zupy i wlać wodę spod ogórków. Gotować ok.10 min. Doprawić pieprzem, ew, dosolić, dodać ew. maggi i 1 łyżeczkę cukru. Zaprawić śmietaną rozrobioną z mąką. Posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:32
Dobra zupa.
Dorota53 29.07.2011 13:22
moja ulubiona
Grażyna13 23.07.2011 23:02
Robię podobną, pycha !
Kate131 30.10.2010 11:33
moja tez ulubiona
Justyna223 03.09.2010 23:55
moja ulubiona zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak