Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag piersi kurczaka pokrojonych w kostkę, 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka mieszanki przypraw Alino, sól i pieprz do smaku, 1 posiekana cebula, 25 dag posiekanych pieczarek, 1 średnia posiekana czerwona papryka, 3 posiekane ząbki czosnku, 1 łyżka musztardy Dijon, 1 szklanka kwaśnej śmietany, pół szklanki startego żółtego sera.

SPOSÓB WYKONANIA: : Kurczaka zbrązowić na oliwie. Dodać mieszankę przypraw Alino, sól, pieprz, cebulę, grzyby i paprykę. Smażyć przez 5 minut. Przykryć i dusić przez 10 minut. Dodać czosnek, kwaśną śmietanę i musztardę. Dobrze wymieszać i mocno pogrzać, ale nie zagotowywać. Podawać z ryżem lub makaronem i posypane serem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !