Sposób przygotowania

Buraczki wyszorować, oskrobać i pokroić na plasterki. Botwinę (liście bez łodyg) i szczaw dokładnie umyć i pokroić na cienkie paseczki. Włożyć do garnka, wlać tylko tyle wody by przykryła buraki. Posolić i wsypać 1 łyżeczkę cukru. Gotować do miękkości. Ostudzić. Szczypiorek drobniutko pokroić, rzodkiewkę pokroić w plasterki a ogórka w kostkę. Włożyć do buraków, wlać śmietanę i maślankę,. dokładnie wymieszać. Obficie posypać koperkiem. Mocno schłodzić! Ugotowane na twardo jajka pokroić na ćwiartki. Włożyć do zupy. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobny :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    zrobiłam według przepisu i wyszedł super, naprawdę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    piekny kolor.
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszny chłodniczek
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super chłodniczek!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    lubię chłodniki
  • 4
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Kiedy będzie lato ? Proszę zapisać sobie ,że zamawiam na lipiec taki chłodniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Na upały super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ładny kolorek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    pyszny musi być:)
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Jest! Nie ma nic lepszego na upały!
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ale pięknie wygląda,,zachęcający wyglądem do skonsumowania :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo lubię chłodnik- pod każdą postacią :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !