Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki indycze w sosie śmietanowo-koperkowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ugotowane żołądki indycze 3 szt
śmietana 18 proc 1 szkl
rosół 1 szkl
pęczka posiekanego koperku 1/2
cebula 1
masło klarowane 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki indycze w sosie śmietanowo-koperkowym

Przepis pochodzi z mojego bloga: http://agatagotuje.pl

Ugotowane żołądki rozetnij wzdłuż na pół, następnie pokrój na trzymilimetrowe plasterki. Cebulę posiekaj i zeszklij w rondelku na maśle, dorzuć żołądki i podlej bulionem. Gotuj do miękkości. Zdejmij pokrywkę i pozwól odparować. Dodaj śmietanę i posiekany koperek. Wymieszaj wszystko, dopraw solą i pieprzem. Zagotuj. W odrobinie zimnej wody rozprowadź mąkę ziemniaczaną i dodaj do sosu, mieszając, aby nie powstały grudki. Gotuj przez chwilę na minimalnym ogniu.
Podawaj z kaszą gryczaną i korniszonem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 24.11.2012 16:17
pychota obiadek
ziutula
ziutula 24.11.2012 15:11
czasem robie taki gulasz
Małgorzata106 24.11.2012 15:00
super
Krzysztof15 24.11.2012 13:48
lubie
Goya 24.11.2012 13:35
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak