Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 2 kg
włoszczyzna 1 kmpl
wołowina 70 dag
udka kurczaka 3 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Papryka ostra mielona Prymat
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki

Flaki obgotowujemy we wrzątku po około 3 minuty.
Do garnka wkładamy włoszczyznę, mięso wołowe, ziele angielskie i listki laurowe - gotujemy 30 minut. Do mięsa wołowego wrzucamy udka i gotujemy jeszcze około 20-30 minut. Gotujemy wywar. Wyjmujemy mięso gdy jest już miękkie i kroimy na małe kawałki, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce. Na przecedzonym wywarze gotujemy flaki, pod koniec dodajemy wcześniej wyjęte składniki. Doprawiamy solą, ostrą papryką, pieprzem i majerankiem.
Zasmażka: masło przesmażamy z mąką na patelni, dodajemy do flaków, gotujemy 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.10.2012 18:49
tak właśnie robię
agata1722
agata1722 23.12.2011 09:14
polecam
ronald88 22.09.2011 09:14
super
Ewa95 13.09.2011 12:31
mniamm
kaja1991 19.08.2011 21:44
superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak