Sposób przygotowania

Świeże brzoskwinie umyć, osuszyć, przekrajać na połówki i wyjąć pestki. Żółtka utrzeć z cukrem na białą masę. Od mleka odlać ¼ szklanki i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować, dodać rozrobioną mąkę ziemniaczaną i proszek budyniowy, a następnie gotować do uzyskania konsystencji budyniu. Pozostawić do ostygnięcia. Gdy przygotowana masa ostygnie dodać utarte wcześniej żółtka, pokruszone migdały, startą wanilię i wszystko dokładnie wymieszać. Na samym końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Wymieszać.

Połówki brzoskwiń ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać likierem wiśniowym i równomiernie rozłożyć przygotowany krem. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekać około 15 minut. Podawać ciepłe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !