Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 szklanki puree ziemniaczanego, 2 jajka ugotowane na twardo, pół łyżeczki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki startego sera, 1 posiekana cebula, 2 posiekane pomidory, 1 łyżka sosu pomidorowego, 1 roztarty ząbek czosnku, pół szklanki oleju, 2 szklanki mielonej wołowiny, przyprawy do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju usmażyć cebulę i czosnek. Dodać pomidory, sos pomidorowy. Podsmażyć, a następnie dodać wołowinę. Gdy wołowina będzie prawie usmażona dodać ser oraz natkę i posiekane jajka. Doprawić. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania wyłożyć połowę ziemniaków. Przykryć masą mięsną, a na nią wyłożyć resztę ziemniaków. Piec do lekkiego zbrązowienia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !