Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pastel de papas

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
mielona wołowina

Przepis i sposób przygotowania na: Pastel de papas

SKŁADNIKI: 4 szklanki puree ziemniaczanego, 2 jajka ugotowane na twardo, pół łyżeczki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki startego sera, 1 posiekana cebula, 2 posiekane pomidory, 1 łyżka sosu pomidorowego, 1 roztarty ząbek czosnku, pół szklanki oleju, 2 szklanki mielonej wołowiny, przyprawy do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju usmażyć cebulę i czosnek. Dodać pomidory, sos pomidorowy. Podsmażyć, a następnie dodać wołowinę. Gdy wołowina będzie prawie usmażona dodać ser oraz natkę i posiekane jajka. Doprawić. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania wyłożyć połowę ziemniaków. Przykryć masą mięsną, a na nią wyłożyć resztę ziemniaków. Piec do lekkiego zbrązowienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 29.11.2011 14:32
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak