Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: : 1 szt. - pęczek natki pietruszki (płaskolistnej), posiekany, 6 - 8 ząbków - czosnek, 1/2 szklanki - oliwa lub olej roślinny dobrego gatunku, 1/3 - 1/4 szklanki - ocet winny, 1/4 szklanki - woda przegotowana, 1 łyżeczka - sól, 1/2 łyżeczki - czarny pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: : Opłukaną i osuszoną zieleninę drobno posiekać. Czosnek zmiażdżyć i utrzeć z solą. Dodać ocet, wodę, pieprz i oregano. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki wolno dodając oliwę. Można posłużyć się elektrycznym blenderem, co sprawi, że sos będzie gładszy, puszysty. Odstawić w chłodne miejsce na przynajmniej 2 godziny. Przed podaniem sprawdzić, czy nie trzeba dodać soli lub pieprzu.

Komentarze

  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    jeszcze o czymś takim nie słyszałam ;-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    do czego najczęściej dodajesz ten sos?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !