Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia kurczaczka z majerankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczka 6 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia kurczaczka z majerankiem

Podudzia myjemy osuszamy. Doprawiamy przyprawą do mięsa i obsmażamy na patelni na złoty kolor.Następnie układamy na blaszce doprawiamy majerankiem papryką słodką i ostrą i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości ok 40 min w 190 stopniach z termoobiegiem .Podajemy z gotowanymi brokułami .Przed podaniem mięso oprószamy roztartym w ręce majerankiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 23.11.2012 22:02
pychota:D
Aleksandra15 22.11.2012 15:53
wyglądają bardzooo... apetycznie ;-)
Juleczka20 22.11.2012 11:10
pyszniutkie
AURELKA 22.11.2012 10:38
pyszne są
Kekerboom 22.11.2012 10:30
smacznie wyglądają ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak