Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dulce de leche

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodzone mleko skondensowane

Przepis i sposób przygotowania na: Dulce de leche

SKŁADNIKI: 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać piekarnik do temperatury 210 stopni. Mleko wylać do naczynia do zapiekania. Naczynie przykryć folią. Naczynie umieścić w drugim naczyniu, które wcześniej wypełniamy wodą do wysokości 2,5 cm. Pieczemy przez godzinę - nam pieczenie zajęło godzinę i 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak