Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: mała kapusta, 1 kg filetów rybnych, 2 kostki rosołowe, 2 łyżki masła, pomidor, łyżka mąki ziemniaczanej, filiżanka mleka, utarty żółty ser, jajko ugotowane na twardo, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Cienko poszatkowaną kapustę zalać rozpuszczonym w gorącej wodzie rosołkiem (2 filiżanki) i gotować aż zmięknie. Posiekany pomidor zasmażyć na maśle. Rozprowadzić w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną, dodać pomidor; gotować 10 minut. Dodać mleko i doprawić. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, układać surową rybę na przemian z ugotowaną kapustą. Zalać sosem i piec w piekarniku pół godziny. Po upieczeniu posypać utartym jajkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super sprawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Robiłam kapustę z mięsem mielonym w podobny sposób, z rybą pomysł jest bardzo interesujący.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    ooo to musze zrobic mężowi ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !