Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
kapusta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z kapustą

SKŁADNIKI: mała kapusta, 1 kg filetów rybnych, 2 kostki rosołowe, 2 łyżki masła, pomidor, łyżka mąki ziemniaczanej, filiżanka mleka, utarty żółty ser, jajko ugotowane na twardo, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Cienko poszatkowaną kapustę zalać rozpuszczonym w gorącej wodzie rosołkiem (2 filiżanki) i gotować aż zmięknie. Posiekany pomidor zasmażyć na maśle. Rozprowadzić w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną, dodać pomidor; gotować 10 minut. Dodać mleko i doprawić. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, układać surową rybę na przemian z ugotowaną kapustą. Zalać sosem i piec w piekarniku pół godziny. Po upieczeniu posypać utartym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anita21 27.01.2011 12:32
ooo to musze zrobic mężowi ciekawy pomysł
Ewa104 14.10.2010 19:20
Robiłam kapustę z mięsem mielonym w podobny sposób, z rybą pomysł jest bardzo interesujący.
Smakosz6 11.10.2010 11:23
mniam
buksiak12 27.08.2010 12:15
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:20
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak