Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć i osuszyć. Odłożyć duże, zdrowe rydze o zagiętych brzegach. Odciąć ogonki. Pozostałe (drobniejsze) grzyby i ogonki od tych dużych pokroić w drobna kostkę i przełożyć do naczynia. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i podsmażać, aż się lekko zarumieni. Ostudzić i dodać do pokrojonych grzybów. Koper posiekać i również dodać do grzybów. Wbić 2 jajka, dodać startą mozzarellę, przyprawić vegetą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić rydze. Każdy nadziany kapelusz zanurzyć w roztrzepanych jajkach, następnie w mące krupczatce i smażyć na rumiany kolor z obydwu stron.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    rydze do tej pory tylko marynowałem. Mam nadzieję, że w tym sezonie coś znajdę to wypróbuję przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !