Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze nadziewane

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydzy 1 kg
cebuli 2 szt.
koperku 1 pęczek
masła 1 łyżka
jajek 4 szt.
mozzarelli 10 dag
Przyprawa uniwersalna kucharek., pieprz, majeranek do smaku
mąki krupczatki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze nadziewane

Grzyby oczyścić, umyć i osuszyć. Odłożyć duże, zdrowe rydze o zagiętych brzegach. Odciąć ogonki. Pozostałe (drobniejsze) grzyby i ogonki od tych dużych pokroić w drobna kostkę i przełożyć do naczynia. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i podsmażać, aż się lekko zarumieni. Ostudzić i dodać do pokrojonych grzybów. Koper posiekać i również dodać do grzybów. Wbić 2 jajka, dodać startą mozzarellę, przyprawić vegetą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić rydze. Każdy nadziany kapelusz zanurzyć w roztrzepanych jajkach, następnie w mące krupczatce i smażyć na rumiany kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.09.2011 19:24
rydze do tej pory tylko marynowałem. Mam nadzieję, że w tym sezonie coś znajdę to wypróbuję przepis
cukiereczek 14.07.2011 14:00
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak