Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą, dolewać powoli olej i gorącą wodę ubijając trzepaczką lub mikserem; wyrobić. Kulę ciasta włożyć do woreczka foliowego i odłożyć. Odłożyć część szczypiorku, resztę posiekać. Posiekany szczypiorek, natkę, ser, żółtka i czuszkę utrzeć mikserem; doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować wyciąć krążki o średnicy 10 cm. Nakładać nadzienie i uformować sakieweczki dobrze ściskając pośrodku. Smażyć w głębokim oleju, aż będą złociste. Osączyć na bibule. Każdą sakieweczkę przewiązać długim szczypiorkiem, zanurzonym przedtem w gorącej wodzie.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to będzie dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !