Sposób przygotowania

Gruszki umyć, osuszyć i delikatnie obrać ze skórki. Każdą gruszkę przekroić na połowę, usunąć ziarna i obgotować w syropie (zagotować dwie szklanki wody z cukrem). Wymieszać śmietanę z mąką kukurydzianą i startą wanilią . Gdy gruszki będą miękkie należy je wyjąć. Syrop przestudzić, dodać do niego masło i śmietanę, zagotować. Połówki gruszek ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać przygotowanym sosem i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190 stopni na kilka minut, aby na sosie uformowała się rumiana skórka. Podawać gorące.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !