Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez kości 70 dag
marchewka 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
pieprz 3 szt
natka pietruszki
sól
pieprz
smietana 18% 200 ml
mąka 2 łyżki
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos II

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i obsmażamy na oleju. Przekładamy do garnka, wkładamy pokrojona w kostkę marchewkę, listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, kostkę grzybową. Całość gotujemy aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozrabiamy odrobiną wody, wlewamy do sosu, zaprawiamy śmietaną. Na końcu dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 29.09.2011 05:49
wspaniłe
ulaaa 04.09.2011 22:55
pycha
Justyna Jussstiii 30.08.2011 11:24
super
Justyna Jussstiii 30.08.2011 11:24
super
Justyna Jussstiii 30.08.2011 11:24
super
Justyna Jussstiii 30.08.2011 11:24
super
krzycho2 29.04.2011 16:48
obiad gotowy
marcia71 16.01.2011 22:35
spoko
Agnieszka172 01.11.2010 15:11
pyszny posiłek
Dorota67 01.10.2010 14:06
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak