Sposób przygotowania

Kaczkę należy podzielić na części. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Cebule pokroić w dość grube krążki. Kawałki kaczki ułożyć w brytfannie i obłożyć cebulą. Dodać tłuszcz. Wstawić do piekarnika na ok. 170 stopni. Po około 0,5 godziny podlać winem, przykryć i pozostawić w piekarniku na 1h lub trochę dłużej( w zależności od wielkości kawałków). Po upieczeniu można po wyciągnięciu mięsa z pozostałości wykonać sos zaciągając wywar mąką

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszna kaczka mniam i do tego pyzy drożdżowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tessa

    wspaniała kaczka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata23

    też taką lubię, pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Polecam z wywaru sosik - wspaniały do pyz
  • 2
    original
    Opublikowano

    Poison1988

    pychotka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    smaczna kaczuszka
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza75

    pyszna ta kaczka place lizać
  • 1
    picture-0033
    Opublikowano

    caralajna

    kaczka w winie.. wyborna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    dawno nie jadlam kaczki a ta taka apetyczna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !