Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello I

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 1 szt
margaryna Kasia 1/2 szt
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 3,5 łyżki
mleko 3 szkl
cukier 1 szkl
żółtko jajek 4 szt
cukier waniliowy 1 torebka
wiórki kokosowe 20 dag
krakersy 2 opakowania duże

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello I

W jednej szklance mleka rozrabiamy obie mąki i żółtka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami i dodajemy masę żółtkową, podgrzewamy na małym ogniu do chwili zgęstnienia. Studzimy masę.
Masło i Kasię miksujemy dodajemy do niej po trochu budyniu ( koniecznie zimny żeby się masa nie zważyła). na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.
Na blaszce układamy krakersy, na to połowę masy, znowu krakersy-masę-krakersy i małą ilością masy smarujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki by ciasto się ścisnęło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 19.06.2012 23:49
ale super!
Ewa104 07.02.2011 14:33
Apetycznie wygląda.
eklerek 27.01.2011 01:24
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak