Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z orzeszków arachidowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 łyżki posiekanych orzeszków arachidowych
filiżanka mleka
4 filiżanki rosołu z kury
2 filiżanki posiekanego gotowanego mięsa z kury.
żółtko jajek 2 szt.
ryż 1 filiżanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z orzeszków arachidowych

Ryż ugotować w posolonej wodzie, przepłukać zimną wodą. Ryż i mleko zmiksować, dodać orzeszki, żółtka wymieszać. Masę upiec w małej brytfannie, aż się zrumieni. Pokroić na kawałki, włożyć do wazy, dodać mięso i zalać gorącym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.07.2010 19:04
Orzechy arachidowe z mięskiem-ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak