Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka nadziewana mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

20 dag gotowanego mięsa lub pieczeni
cebula
marchewka
3 łyżki masła
sól, pieprz
2 łyżki masła

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka nadziewana mięsem

Odkrajać piętki z bułki i wyjąć miąższ, który namoczyć w mleku. Mięso razem z namoczoną bułką i cebulą zemleć, dodać surowe jajko i przyprawy; wymieszać. Marchewkę pokroić w kostkę i ugotować. Bułkę wysmarować w środku masłem. Resztę masła razem z ugotowaną marchewką, posiekanym jajkiem na twardo dodać do mięsa. Tym farszem nadziać bułkę i zakryć oba otwory piętkami. Wierzch posmarować masłem, skropić mlekiem. Zrobić otworki, aby para miała ujście. Zapiec 15 minut w piekarniku. Krajać w duże plastry, podawać z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 30.08.2010 17:55
Piękne zdjęcia i ciekawy przepis
Jolanta41 28.08.2010 22:21
Ciekawa \"panierka\" !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak