Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z sardynek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 filiżanki
mąka ziemniaczana 0,5 filiżanki
masło 1 łyżeczka
sól
olej 1 filiżanka
proszek do pieczenia 1 łyżka
mleko 1,5 filiżanki
jajko 3
pomidory 3
oliwki 6
żółty ser starty 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 3
sardynki 2 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z sardynek

Wszystkie suche składniki ciasta wymieszać, dodać żółtka, olej, mleko i na końcu pianę z białek. Dobrze wymieszać i wlać do żaroodpornej formy. Ułożyć na cieście najpierw pokrojone pomidory (odsączyć sok), sardynki, pokrojone jajka i oliwki. Posypać grubo serem. Zapiec w piekarniku pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 22.07.2012 18:27
ciekawe
adam1f 04.02.2011 23:24
świetny pomysł
iknkirke 12.12.2010 19:07
jeszcze nie jadłam, ale spróbuje
Katarzyna/kate1980 25.09.2010 14:01
super
littlecookery 07.08.2010 21:16
ja tez nie jadlam
wedith1 03.08.2010 19:38
Zapowiada się smacznie:)
RenataZ-et 20.07.2010 19:02
hmmm, nigdy nie jadłam sardynek w takiej postaci-na pewno spróbuje.
grasylwia 18.07.2010 23:53
ciekawy przepis
rosik93 16.07.2010 16:02
Nie jadłem nigdy sardynek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak