Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki a la Porto

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki 50 dag
Kiełbasa suszona 25 dag
czosnek 1 ząbek
papryka 1
pomidory 2
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 3 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki a la Porto

Flaki ugotować (nie do końca), pokrajać w długie paski, jak makaron wstążki. Posiekaną cebulę, roztarty czosnek i natkę poddusić na oleju, dodać flaki i trochę wody; gotować. Gdy będą prawie miękkie, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, fasolę, pokrojone w plastry pomidory i paprykę pokrojoną w paseczki. Dogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 22.09.2011 09:14
super
Ewa95 03.09.2011 15:14
nigdy takich nie robiłam
Elżbieta18 05.12.2010 18:07
Robię flaki, ale takich nie. Musze spróbować.
Wojtek8 25.11.2010 12:12
fajne
strzelec02 24.11.2010 21:30
pycha
Zoso 23.10.2010 19:52
Nie lubie flaków ale musze przyznać ze wygląda super
Jolanta41 28.08.2010 22:15
Musze koniecznie ugotować !
Smakosz6 16.08.2010 20:51
super
mehia 18.07.2010 12:36
niezłe :)
rosik93 16.07.2010 16:00
Fajna nazwa
Katarzyna/kate1980 16.07.2010 12:57
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak