Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą,czosnkiem,solą,pieprzem,jajkami(gdy jest za rzadkie dodać trochę bułki tartej),uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i obsmażyć na oleju w małym rondlu z obu stron(olej powinien sięgać do połowy klopsików)na rumiano.Olej ze smażenia klopsików przelać do brytfanny(ilość według uznania),dodać pokrojoną w kostkę marchew i podsmażyć.Do marchwi dodać pokrojone w kostkę ogórki(obrane i pozbawione nasion-młode ogórki kroić ze skórką)podsmażyć i gotować do miękkości,dodać klopsiki,pokrojony koperek,małe kulki zrobione z masła i mąki(zagęszczą sos zamiast zasmażki) i śmietanę,doprawić solą,pieprzem i chwilę pogotować.Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    polecam przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    polecam przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetnie wyglądają
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ze świeżymi ogórkami nie robiłam sosu.Fajny pomysł,zabieram do ulubionych,Dzięki,Eli!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    super-tez muszę spróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !