Sposób przygotowania

Dorsza dzielimy na porcje, skrapiamy go sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb, odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Płatki kukurydziane( ja używam Lubelli) kruszymy na drobno, mieszamy je z bułką tartą i posiekanym koperkiem. Jajka roztrzepujemy przy użyciu miotełki. Na patelni rozgrzewamy olej. Porcje ryby panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Rybę smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Rybka w płatkach kukurydzianych, coś pysznego :)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Nigdy nie próbowałam rybki panierowanej w płatkach, ale wygląda bardzo apetycznie!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    Ja też nie próbowałam w takiej panierce,muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    lubię smażone ryby, choć w takiej panierce jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna jest taka ryba
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna ryba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !