BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Kaczkę naciąć wzdłuż grzbietu i usunąć wszystkie kości,zostawiając mięso z piersi.Odciąć szyjkę,skrzydełka i udka.Tak powstały płat natrzeć solą,pieprzem i majerankiem.
Bułkę kajzerkę i żurawinę namoczyć w wodzie.
Na patelni rozgrzać masło,podsmażyć posiekaną cebulę,zdjąć ją a na petelnię włożyć kurze watróbki,lekko je podsmazyć i ostudzić.
Obrać mięso ostrym nożem od kości,odcisnąć bułkę i wraz z drobnym mięsem drobiowym zemleć przez maszynkę.Mieląc drugi raz dodać cebulę i wątróbki.
Masę mięsną włożyć do makutry i ucierając wałkiem dodać jajka,sól i pieprz oraz osączoną zurawinę.Farsz doprawić solą i pieprzem a gdyby był bardzo rzadki wsypać łyzkę bułki tartej.
Farsz wyłożyc na skórę z kaczki i zrolować.
Miejsca po odciętych skrzydłach i udkach możemy zszyć.
Roladę lekko owinąć nitką,włożyć do naczynia żaroodpornego i piec 1,5 godziny w tem.180-190 stopni.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    dscf4893-2
    Opublikowano

    adelajda

    na pewno smaczne !
  • 2
    picture-001b
    Opublikowano

    caralajna

    dla mnie to nowość :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonały sposób na kaczkę. Taka rolada świetnie smakuje i na ciepło i na zimno. Przepis godny polecenia!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super wyglądą
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Dla mnie bomba! Postanowiłam zrobić na święta.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Dobry przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Henryka2

    Robię podobnie, ale używam podrobów z kaczki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo pomysłowe,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    misia53

    Wspaniałe mięsko, pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !