Sposób przygotowania

Kaczkę naciąć wzdłuż grzbietu i usunąć wszystkie kości,zostawiając mięso z piersi.Odciąć szyjkę,skrzydełka i udka.Tak powstały płat natrzeć solą,pieprzem i majerankiem.
Bułkę kajzerkę i żurawinę namoczyć w wodzie.
Na patelni rozgrzać masło,podsmażyć posiekaną cebulę,zdjąć ją a na petelnię włożyć kurze watróbki,lekko je podsmazyć i ostudzić.
Obrać mięso ostrym nożem od kości,odcisnąć bułkę i wraz z drobnym mięsem drobiowym zemleć przez maszynkę.Mieląc drugi raz dodać cebulę i wątróbki.
Masę mięsną włożyć do makutry i ucierając wałkiem dodać jajka,sól i pieprz oraz osączoną zurawinę.Farsz doprawić solą i pieprzem a gdyby był bardzo rzadki wsypać łyzkę bułki tartej.
Farsz wyłożyc na skórę z kaczki i zrolować.
Miejsca po odciętych skrzydłach i udkach możemy zszyć.
Roladę lekko owinąć nitką,włożyć do naczynia żaroodpornego i piec 1,5 godziny w tem.180-190 stopni.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    dscf7432-2
    Opublikowano

    adelajda

    na pewno smaczne !
  • 2
    copy-of-picture-140
    Opublikowano

    caralajna

    dla mnie to nowość :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonały sposób na kaczkę. Taka rolada świetnie smakuje i na ciepło i na zimno. Przepis godny polecenia!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super wyglądą
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Dla mnie bomba! Postanowiłam zrobić na święta.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Dobry przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Henryka2

    Robię podobnie, ale używam podrobów z kaczki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo pomysłowe,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    misia53

    Wspaniałe mięsko, pięknie wygląda
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u Ciebie znów pyszne kąski do zjedzenia...
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    doskonałe smaczki z tej jednej kaczki...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    od patrzenia już ślinka leci,mniam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    dawno temu robiłam taką,ale z kurczaka,też pyszna była
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    dawno temu robiłam taką,ale z kurczaka,też pyszna była
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    dawno temu robiłam taką,ale z kurczaka,też pyszna była
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Oj zjadłabym .... i jeszcze ten dodatek żurawiny.. Pycha.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Patrzę na zdjęcia, czytam przepis ... i wzdycham. Wspaniała rolada.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniałe
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smakowita, nie wiem czy potrafiłabym taką zrobić;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Marta to nie jest trudne - robisz tak piękne torty,to rolada dla Ciebie pestka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wspaniale prezentuje się Twoja rolada.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musimy spróbować i się przekonać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wspaniała :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Podoba mi się taka roladka z kaczki, na pewno jest pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wspaniała, smaczna rolada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !