Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Ciasto:
1 szklankę wody, 1/2 margaryny- zagotować, jeszcze na ogniu dodać szklankę mąki. Do zimnego ciasta dodać 4 żółtka, ubitą pianę. Podzielić ciasto na 2 części, każdą oddzielnie upiec w okrągłej formie.
Masa:
4 cukry waniliowe, 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 1/5 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, masło
Mleko, cukier i cukier waniliowy zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w małej ilości zimnej i wlać w gotujące się mleko. Zagotować. Do zimnej masy dodać masło i żółtka.
Ułożyć ciasto, masa, ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 31.05.2011 08:38
ale pyszna
Maryś1 04.08.2010 12:48
lubię te ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak