Sposób przygotowania

Łososia przyprawiamy solą i białym pieprzem , oraz skrapiamy cytryną. Wkładamy do lodówki na 10 min. Między czasie robimy sos: Ja sos robię bardzo szybko i prosto do wywaru drobiowego wsypuję posiekany koperek nawet dwa wtedy jest intensywniejszy smak doprawiam do smaku solą jeżeli mało słone i pieprzem i zagęszczam mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą na koniec zabielam śmietaną.Sos doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając na małym ogniu Rybę smażę na rozgrzanym masełku 15min po obu stronach, aż uzyska złocisty kolor. Makaron ugotować al\'dente odcedzić w gorącej wodzie. Na talerzu gorącym talerzu układamy gniazdo z makaronu na makaron stek z łososia i polewamy wszystko sosem koperkowym. Palce lizać polecam Smacznego :-)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !