Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
tarty chrzan 5 łyżek
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
sok z cytryny 3 łyżki
koperek 2 łyżki
dorsz 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem

Rybę rozmrozić, podzielić na porcje, oprószyć solą pieprzem, przyprawą do ryb, następnie skropić sokiem z cytryny. Cebulę, czosnek i koperek drobniutko posiekać. Chrzan wymieszać z oliwą. Odrobiną oliwy posmarować naczynie żaroodporne, ułożyć w nim porcje ryby, posmarować je chrzanem, posypać cebulą, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Rybę zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20- 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.12.2013 16:53
świetnie musi smakować taki dorsz
Wafelek2601 23.12.2012 12:01
Pyszna rybka
Juleczka20 28.12.2011 17:49
super
ben-ka 02.11.2011 08:54
lubię rybę:)
iwona332 06.10.2010 14:46
super
Iwusia 16.07.2010 11:29
Wspaniałe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak