Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muszle nadziewane

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 200 g
szpinak świeży 150 g
ser biały 100 g
parmezan starty 50 g
czosnek 2 ząbki
oliwa do smaku
mleko 250 ml
masło 50 g
mąka 2 łyżki
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon do smaku
pesto 1 cukiniowe

Przepis i sposób przygotowania na: muszle nadziewane

Muszle obgotowuję krótko w gorącej wodzie.
Szpinak podsmażam z czosnkiem na oliwie, dodaję ser biały, pesto i parmezan, doprawiam do smaku ulubionymi ziołami i przyprawami.
Nadziewam muszle i układam w żaroodpornym naczyniu.
Na patelni stapiam masło, dodaje mąkę i mleko, doprawiam gałką muszkatołową, bo tak sos najbardziej mi smakuje.
Sos wykładam na wierzch muszli, całość skrapiam delikatnie oliwą i zapiekam w 180C przez 30min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 08.08.2015 00:01
smakowita propozycja
Iwusia 10.02.2013 21:55
przepis bardzo, ale to bardzo smakowity
MagdaXXX 25.12.2012 10:31
pycha
Ela15 19.12.2012 16:24
fajne
MAR3STA 28.11.2012 21:47
znakomite
aisoglam 25.11.2012 01:16
Moje ulubione smaki! Świetny pomysł!
Rafał10 17.11.2012 09:35
świetne ! Wszystko co UWIELBIAM!!!
irenka 14.11.2012 22:41
fantastyczne
Renata22 14.11.2012 13:42
obgotowuję ok.1-2min., a zdjęcia nie ma, bo nie wyszło ładne
SmacznaPyza 14.11.2012 00:31
krótko obgotowujesz czyli ile ? jeśli ktoś ich nie robił to nie będzie wiedział.... brak zdjęcia gotowego dania
BeataJ 12.11.2012 22:06
bardzo fajny obiadek :)
ewelina/bunia 12.11.2012 19:52
interesujace
jolanta19 12.11.2012 18:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak