Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, bułkę namoczyć w wodzie, odsączamy.
Do mięsa mielonego dodać cebulę, bułkę , 1 jajko, przyprawić solą , pieprzem, vegetą, papryką.
Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, przyprawić łyżeczką vegety, podsmażyć na maśle, zalać szklanką wody, gotować chwilkę, całą wodę z pieczarek przelać do miseczki, zostawiając suchy farsz.
Formować kotleciki z mięsa mielonego do środka dodając łyżkę farszu z pieczarek. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.
Na osobnej patelni zagotować wodę z pieczarek, zalać śmietanką, posypać połową startego sera i posiekanym koperkiem (można zagęścić sos mąką) Do naczynia żaroodpornego ułożyć kotleciki, zalać sosem, posypać resztą startego sera, i zapiec w piekarniku lub w mikrofali (aby ser się stopił) Smacznego !!!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !