Sposób przygotowania

Makaron wrzucić do wrzącej wody, zostawić na 3 minuty, odcedzić.
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach, usmażyć (tylko do momentu aż woda wyparuje). Cebulkę pokroić , podsmażyć na oleju Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, kapustę pekińską posiekać, dorzucić do cebulki, smażyć ok 5-10 minut.
Przyprawić solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowo-grzybowego i 1 łyżką sosu chili. Połączyć wszystkie składniki razem z pieczarkami i pokrojonym w krótsze nitki makaronem.
Przygotować papier ryżowy. Zamoczyć w wodzie, rozłożyć na blacie, nakładać farsz i zawijać. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią (bardzo delikatnie), podawać obowiązkowo z sosem chili i surówką z kapusty pekińskiej i marchewki:D

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    ekstra! uwielbiam sajgonki!
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Muszę to zrobić
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    wygląda smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawie wygląda
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    jarskie sajgonki - mogą być niezłe
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mniam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wstyd się przyznać, ale nigdy jeszcze nie jadalam.. ostatnio oglądałam program, gdzie Pascal przygotowywał sajgonki, podobaly mi się, więc skorzystam z tego przepisu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !