Sposób przygotowania

Biszkopt przekroić na pół. Cukier puder wymieszać z 4 łyżkami soku z cytryny i nasączyć biszkopt. galaretkę namoczyć w szklance zimnej wody i dodać 6 łyżek cukru. Dokładnie rozpuścić podgrzewając. Następnie zostawić do ostudzenia. Twarożek zmiksować z resztą cukru i soku dodać cukier waniliowy i galaretkę. Dodać 400 ml ubitej kremówki i wymieszać. Masę rozsmarować na biszkopcie i przykryć drugą częścią. Schłodzić. Następnie przekroić na pół i złożyć odwrotnie tak aby powstały skrzydełka. Resztę śmietany ubić z cukrem waniliowym i rozsmarować na cieście z każdej ze stron. Po środku ułożyć banana skrapiając go sokiem z cytryny aby nie ściemniał. Dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Cudo
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Śliczny torcik!! Aż ma się ochotę na kawałeczek... ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    Dzięki za pomysł na tort dla siostrzenicy:)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Piękny, po prostu piękny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    Piekne i apetyczne,mniam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    aż szkoda go jeść
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pomyslowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    zdeba

    superowy! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    prześliczny idealny na torcik urodzinowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !