Sposób przygotowania

Mąkę, mleko i jajka wymieszać ze sobą tak aby nie pozostawić grudek. Smażyć delikatnie grubsze niż normalnie naleśniki. Pieczarki udusić z cebulką, łyżkę maki wymieszać w letniej wodzie i dodać do pieczarek. Poddusić razem. Pod koniec dodać 3 łyżki śmietany i dalej dusić. następnie zetrzeć żółty ser i czekać aż się rozpuści. Gotowe placki naleśnikowe polewać pieczarkami i ozdobić świeżą bazylią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam naleśniki w każdej postaci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    polecam !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo takie lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    monikaaa1

    moglabym jeść naleśniki codziennie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !