Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste naleśniki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
żółty ser 20 dag
jajko 3 szt
mąka 1,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste naleśniki z pieczarkami

Mąkę, mleko i jajka wymieszać ze sobą tak aby nie pozostawić grudek. Smażyć delikatnie grubsze niż normalnie naleśniki. Pieczarki udusić z cebulką, łyżkę maki wymieszać w letniej wodzie i dodać do pieczarek. Poddusić razem. Pod koniec dodać 3 łyżki śmietany i dalej dusić. następnie zetrzeć żółty ser i czekać aż się rozpuści. Gotowe placki naleśnikowe polewać pieczarkami i ozdobić świeżą bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaaa1 13.08.2011 22:46
moglabym jeść naleśniki codziennie
Kate131 07.03.2011 09:01
bardzo takie lubię
wojtek10_89 31.10.2010 08:31
polecam !
Ewelina47 30.10.2010 09:43
uwielbiam naleśniki w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak