Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort śmietankowy Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% lub 36% 1 litr
cukier puder 2 łyżki
ananas w puszce 1 sztuka
śmietan fix 5 sztuk
aromat rumowy kilka kropli
kokos do obsypania boków tortu
czkoladowa posypka do dekoracji tortu
biszkopty okrągłe 1 paczka
wódka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietankowy Eli

Ananasa pokroić w drobniutką kosteczkę(odłożyć 2 krążki do dekoracji)i odsączyć na sitku.Śmietanę ubić z dodatkiem śmietan fixu i cukru pudru.Wymieszać wódkę z 150 ml soku z anansa,dodać kilka kropel aromatu rumowego i nasączyć wszystkie krążki biszkoptowe.Połowę ubitej śmietany wymieszać z pokrojonym ananasem.Na krążek biszkoptowy wyłożyć połowę smietany z ananasem,rozsmarować,przykryć drugim krążkiem,rozsmarować resztę śmietany z ananasem i przykryć trzecim krążkiem.Odłożony ananas pokroić na kawałki.Posmarować boki i górę tortu śmietaną.Bok tortu obsypać wiórkami kokosowymi.Resztą śmietany,pokrojonym ananasem i posypką czekoladową udekorować tort.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 22.04.2011 23:36
super!
Sarenka 30.03.2011 09:14
Wyglada ladnie.
Emilia22 27.09.2010 11:58
palce lizać!
misia53 26.07.2010 23:29
Wow, pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak