Sposób przygotowania

1,5 szkl. płynu zagotować, dodać cukier i sok z cytryny. W 0,5 szkl. płynu rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i wlać do wrzącego płynu, gotować mieszając 2-3 min.. Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć w pucharkach albo miseczkach. Żurawinę posiekać, część wsypać do kisielu i zalać nim ananasa. Wierzch posypać resztą żurawiny. Podawać na ciepło albo po schłodzeniu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ale ładne kwiaty
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    super przepis
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ciekawe połączenie i wspaniały wygląd-jak zwykle zresztą.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    kurcze, sliczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kitka

    mmmm.;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    a te margerytki też zjadłś?
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    tym razem nie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !