Sposób przygotowania

Mięso kroimy na 8 grubych plastrów. Każdy plaster delikatnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem oraz obwiązujemy białą bawełnianą nitką, a następnie smażymy na łyżce masła zmieszanego z łyżką oleju, po 5 min. z każdej strony. Obsmażone mięso zawijamy w folię i wstawiamy do ciepłego piekarnika. Na reszcie oleju i masła podsmażamy curry, do którego dodajemy groszek, pokrojone w plastry ananasa, sok od ananasa oraz bulion. Całość dusimy ok 20 min. po czym zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Podajemy z wcześniej usmażonym mięsem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    rewelacja:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !