Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z kremem jogurtowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 10 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 5 łyżek
jogurt 3,5 szklanki
cukier waniliowy
kremówka 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat
dżem kwaśny 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z kremem jogurtowym

Białka ubić z 8 łyżkami cukru. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Upiec. Następnie ostudzone przekroić na pół. Pierwszy placek posmarować ½ słoika dżemu. Przygotować masę jogurtową. Żelatynę namoczyć następnie rozpuścić podgrzewając. Jogurt połączyć z cukrem waniliowym i pozostałym cukrem połączyć z przestudzoną żelatyną i dodać ubitą na sztywno kremówkę. Na dżemie rozsmarować ½ masy. I przykryć drugim plackiem. Powtórzyć czynność z dżemem i masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak