Sposób przygotowania

Gotujemy bób około 10 min. Należy sprawdzać czy jest już miękki. Kroimy na drobno szczypiorek i natkę z pietruszki, oliwki na połówki, pomidora w większą kostkę.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i przyrumieniamy bób. W miedzyczasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażamy i dolewamy pomidorów z puszki oraz świeżego pomidora, szczypiorek, koperek, oliwki.
Ok. 3-5 min. gotujemy wszystko na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Bób przeważnie jem po prostu ugotowany w mocno osolonej wodzie, ale ten przepis brzmi ciekawie. Na pewno spróbuję:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Fajny przepis. Lubię bób:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    lubię bób
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ja tez bób jem gotowany bez dodatków:) ale Twoje danie wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    nie jadłam jeszcze takiego dania :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Zjadłabym :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    wygląda apetycznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !