Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka w occie

4.0
(24)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
kostka rosołowa
Zalewa:
woda 6 szkl
keczup pikantny 3 łyżki
sól 3 łyżki
pieprz 1/4 łyżeczki
ocet 1 szkl
cukier 4 łyżki
ziele angielskie 3-4 ziarna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka w occie

Skrzydełka umyłam i odkroiłam, wyrzuciłam lotki. Mięso gotowałam przez 30 minut w wodzie z kostkami rosołowymi. Odcedziłam
Gdy przestygły obtoczyłam je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyłam na złoto. Włożyłam do garnka. Z podanych składników zagotowałam zalewę i gorącą zalałam skrzydełka. Pozostawiłam na 2-3 dni aby się 'przegryzły'.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 06.11.2012 18:58
Mam podobny przepis, od koleżanki, u której jadłam takie skrzydełka :) może nieco inaczej s ą przyprawiane, jednak pomysł podobny :)
Justyna28 06.11.2012 17:20
pyszne:)
Mati3 06.11.2012 17:11
super
Marta1986 06.11.2012 17:06
pycha
fijolek91 06.11.2012 16:57
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak