Sposób przygotowania

4 łyżeczki żelatyny zalać gorącą wodą(około 4-5 łyżek)i rozpuścić lub zimną wodą namoczyć i podgrzać do rozpuszczenia(zależy od żelatyny).4 banany obrać,pokroić,dodać szklankę mleka,1/4 soku z cytryny i dokładnie zmiksować.Dodać do masy zimną żelatynę i jeszcze raz zmiksować.Do 60 dkg truskawek(reszta do przybrania)dodać szklankę mleka,cukier,1/4 soku z cytryny i zmiksować.Dodać żelatynę(według przepisu wyżej,do masy bananowej)i jeszcze raz zmiksować.Poczekać aż masy lekko sie zetną i wkładać łyżką do pucharków na przemian.Ubić śmietanę z cukrem pudrem.Piątego banana obrać,pokroić na plasterki i skropić pozostałym sokiem z cytryny.Pucharki z deserem włożyć do lodówki do zastygnięcia.Zastygnięty deser wyjąć z lodówki i ozdobić bitą śmietaną,plastrami banana i truskawkami.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pychota
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Kusi.......i to bardzo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !