Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron Eli z sosem tuńczykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie makaronu penne 400 g
cebula biała 1 sztuka
śmietana kremowa 30% 250 ml
sól do smaku
koperek do posypania potrawy
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
camembert 100 serek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron Eli z sosem tuńczykowym

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Z tuńczyka odlać olej na rozgrzaną patelnię.Cebulę drobno posiekać,wrzucić na olej z tuńczyka i zeszklić.Wlać śmietanę do cebuli.Serek pokroić w kostkę,dodać do śmietany i zagotować.Do sosu wrzucić 1.5 puszki tuńczyka i jeszcze zagotować.Sos doprawić solą i pieprzem do smaku.Do sosu wrzucić ugotowany makaron i dokładnie wymieszać.Makaron rozłożyć na talerze,posypać koperkiem i resztą tuńczyka.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 12.01.2011 17:48
Mniam! Uwielbiam wszystko co z dodatkiem tuńczyka:D Zestawienie z makaronem - rewelacja!!!
ZEWA 27.08.2010 17:27
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak