Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
1 łyżka mąki
śmietana 3 łyzki
cebula 1 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki udusić z cebulą, łyżkę mąki rozpuścić ze szklanka zimnej wody i wlać do uduszonych pieczarek wymieszać dodać sól pieprz do smaku, pod koniec dodać 3 łyżki śmietany i zagotować. Podawać z różnymi rodzajami mięs, makaronem, rybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 02.10.2011 15:06
pycha
Adamorek 08.06.2011 09:42
pycha z makaronem
Aleksandra45 10.12.2010 09:24
też przyrządzam podobny
wojtek10_89 31.10.2010 08:29
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak